This is a past event. Registration is closed. View other Nordic Society Oikos events.

Ekologisen tiedon polku talousmetsään

Seuraa myös etänäMaanantaina 13.2.2023 klo 17.00-19.00

Helsingin yliopiston tiedekulma (Yliopistokatu 4, Helsinki) ja etäyhteydellä

Suurin osa suomen pinta-alasta on talouskäytössä olevaa metsää. Siksi sillä, miten hoidamme metsiä on suuri merkitys, kun etsimme keinoja kääntää luontokato elpymisen polulle. Metsien monimuotoisuutta, siihen vaikuttavia tekijöitä ja erilaisia keinoja tilan parantamiseksi on tutkittu Suomessa paljon. Mutta saadaanko uusimmat tulokset riittävän nopeasti ja kattavasti osaksi arkista metsänhoitoa? Mikä tieto siirtyy tutkijan pöydältä metsätoimijan työkalupakkiin? Ja millä tavalla tieto välittyy metsien hoitoa koskevien päätösten tueksi?


Tilaisuudessa esitellään tutkijoiden selvityksistä nousevia havaintoja siitä, miten metsien monimuotoisuuden tilaa voitaisiin edistää, sekä kuullaan paneelikeskustelu siitä, miten tutkimusten tuloksia voitaisiin viedä tehokkaammin käytäntöön.


Tilaisuudessa esitellään tutkijoiden selvityksistä nousevia havaintoja siitä, miten metsien monimuotoisuuden tilaa voitaisiin edistää, sekä kuullaan paneelikeskustelu siitä, miten tutkimusten tuloksia voitaisiin viedä tehokkaammin käytäntöön. Keskusteluun osallistuu tutkijoiden lisäksi tutkimustietoa työssään käyttäviä virkamiehiä, metsäalan ammattilaisia ja metsänomistajia.Tutkimustiedon käytön haasteita avaa puheenvuorossaan Luonnonvarakeskuksen ohjelmajohtaja Anne Tolvanen.


Tilaisuuden kieli on suomi, mutta sen aikana kuullaan myös englanninkielisiä esityksiä. Tapahtumaa voi seurata myös etänä.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on vapaaehtoista, mutta lähetämme striimilinkin ja muistutuksen ilmoittautuneille. Tapahtuman järjestää Oikos Suomi yhteistyössä Ympäristötiedon foorumin kanssa.


Ilmoittautuminen


Paikka: Tiedekulma

Aika: 13.2, 17:00-19:00


Contact for more information:


Peter Kullberg

peter.kullberg@syke.fi

0295251965


Kaisa Valimaki

kaisa.valimaki@ymparistotiedonfoorumi.fi

0407420704